söndag 8 januari 2012

8.1.12

Jag har varit sjuk i några dagar nu och inte på ett sött sätt. Inte med hosta som leder till en liten hes röst, utan dålig hy och ont i huvudet och i resten av kroppen också. Ont i alla leder och jag kan nästan inte dricka kaffe längre. På dagarna trycker jag undan alla tankar på vilket skolarbete som jag måste göra innan tisdag, alla krav på saker jag skjutit upp i tre veckor nu. Rätt åt mig. Men om nätterna känns inte ens snön vit och jag tror inte att det är av törst som jag vaknar tio gånger varje natt för att sedan ha zombieögon kombinerade med den dåliga hyn. Jag måste verkligen komma ut. Göra någonting som inte inkluderar att stirra på en bakgrundsbelyst skärm. Mina fem låtar jag lyssnade på igår natt och så många nätter innan den är dessa:

Every Night I Die At Miyagis - Ariel Pink
Alvik - Jeniferever
Crystalline - Björk
Between The Bars - Elliott Smith
Sphere - John Frusciante

Och de är fantastiskt långa vissa, sorgliga vissa, fina alla och passande för långa timmar.
Det är svårt att veta vad jag ska skriva. Önskar att detta var helt anonymt, men nej, det är det inte. Hade helst velat låta allt rinna ut via fingrarna och få ett ännu mer anonymt svar, men hej! vänner. Och det är ganska patetiskt att någonting som bör vara anonymt ska behöva vara _sekretessbelagt_. Och dessutom är jag världens attentionwhore som inte kan låta bli att nämna det överhuvudtaget.

Det som håller mig samman nu när den stora partynedräkningen är över, är överlevnadsinstinkterna som arbetar mot den mindre ångestnedräkningen inför skolan som nästan nått klimax nu. Och det är inte skolan i sig jag stormar inför, nej, jag trivs ju där. Trivs med alla delar av den. Men det är ändå någon slags uppbundenhet, det kanske till och med är så att jag skräms av att återfå rutiner, de som givit mig så mycket bra. Om studiebidraget hade kommit den första och inte mot slutet av månaden hade jag använt allt på grejer som jag inbillar mig behöver på samma sätt som samma grejer inför varje ny termin. Allt detta antidepressiva konsumerande.

Visste ni att om man skulle förlora en hand och det inte gått för lång tid kan man sy fast den? Visste ni att de allra mest specialiserade kirurgerna kan sy fast nervtrådar som gått av? Tänk att vara så precis, tänk att genom att vara den bästa på en liten detalj kunna förändra en hel människas liv. Mest fascinerad över det är jag för att drömmarna om mina små detaljer, den där perfekta kalendern eller hållningen,  inte tar mig till samma slutstation som kirurgerna kommer till, tyvärr. Jag läste nyss en av Cissi Wallins senaste krönikor där hon skriver om att inte förminska sig själv, vill man vara någon eller något tar man på sig den rollen och ÄR bara. Det kanske är en så enkel lösning som verkligen krävs, men bara för att receptet lagas till tio personer i en enda enkel lergryta och bara tar tio minuter att få perfekt kostar ingredienserna, insatsen. Och jag är rädd att de kostar för mycket. Om bara studiebidraget kommit i början av månaden och inte närmare slutet.

8 kommentarer:

  1. ush , sån sjuka har jag med nu. blev sjuk för ett par veckor sen och gick till doktorn som sa att jag hade fått akne(!) i vuxen ålder. fick antibiotika och trodde att allt hade gått över men imorse vaknade jag av att näsan rann och hela ansiktet var svullet. jävla skit. känns som att huvudet ska explodera nu med.. orkar inte vara sjuk

    vad är det för skola du går? kanske har frågat innan! har så dåligt minne

    kram , r

    SvaraRadera
  2. oj! utan att vilja verka alltför obildad, men det har jag aldrig hört om förr. att det ska påverka en så mycket. och antibiotika och allt, stackars dig. önskar att man kunde tänka bort sjukdomen bara. men jag antar att det inte går att göra det om man inte är hemskt insnöad på new age och mindfullness och allt vad de heter. typ som att be om något fastän man inte är kristen. krya på dig, i alla fall.

    jag går på gymnasiet, en linje som heter IC, international class. mycket engelska, historia, samhällskunskap och sådana ämnen. det är en utveckling av en samhällslinje, och skolan i sig är inte alls särskilt anmärkningsvärd - det blir lätt så i små städer. ett ihopkrafs av de flesta högskoleförberedande utbildningarna.
    vad gör du om dagarna?

    kram, r.

    SvaraRadera
  3. önskar att jag var lite mer mindfull. eller kristen. eller nej inte kristen kanske. men kanske mer mindfull. brukar gå på yin-yoga ibland , då känns det alltid som att saker har mening och sådär. sånt jag brukar glömma annars
    jag gör inte så mkt , är sjukskriven på heltid.
    det du skrev om skolor och att det är tragiskt att en gått i skola hela livet. det är så sant. så kände jag med. så skoltrött så det fanns inte. är fortfarande. efter gymnasiet gick jag ett år på folkis och läste grafik två år på konstskola direkt efter. ush. ingen mer skola för mig haha. inte på väldigt länge i alla fall
    håll ut!

    SvaraRadera
  4. ibland önskar jag att jag var mer kristen. passa in i den frikyrkliga staden, bland vänner, i släkten. jag brukar gå på yoga ibland jag med men det leder mest till genans.
    okej. jag hoppas du, vad du än gör eller väljer att göra eller drömmer om att göra är lycklig så ofta det bara går. det är det viktigaste. viktigare än alla löner och titlar och postadresser. du har haft fullt upp verkar det som, ja. allt man gjort och inte gjort leder till nuet, utan undantag. du och jag och alla andra kommer någon gång inse det tror jag. jag har inte ännu bekantat mig med tanken men vadå, jag lär andas imorgon också. det kommer en tid.

    SvaraRadera
  5. vet verkligen vad du menar! hela min familj är kristen. utom pappa
    yoga brukar ge min genans med. särskilt när nån fiser brevid mig och alla tror att det är jag för att jag är den enda som börjar rodna och andas konstigt.. haha
    har du nånting du vill göra efter du är klar med gymnasiet? det måste en ju inte ha , frågar mest av ren nyfikenhet

    SvaraRadera
  6. ja, åh, oundvikligt.
    jag har små drömmar om film. det går inte en dag utan att jag tänker på det och åh, ja. men som sagt är det bara drömmar och man vet ju aldrig vad som händer innan man kommer dill den typen av vägval. har du några drömmar?

    SvaraRadera
  7. filmdrömmar som i att filma eller skådespela?
    jag drömmer mest om foto och musik. att göra och kunna överleva på det ungefär

    SvaraRadera
  8. som i att definitivt inte stå framför kameran. att skapa det där som hypnotiserar ens omedvetna. vilket sätt att påverka, vilket sätt att arbeta leva vara sig själv förhoppningsvis.
    dröm starkt. det går.

    SvaraRadera